Äldre/behövande

Bidrag till behövande

  • Den sökande skall företrädesvis vara industriidkare (speciellt sk bergsmän), lantbrukare eller tjänsteman i allmän eller enskild tjänst eller efterlevande till någon av dessa yrkeskategorier
  • Du som söker ska sedan minst 5 år vara bosatt i den del av Västmanland som tillhör Örebro län.
  • Företrädesrätt skall vid lika förhållanden tillkomma personer som motsvaras av f.d. Nora bergsförsamling och Vikers församling

Ansökningstid

Ansökningsperioden 2024 är den 25 september-8 november. Du kan ansöka digitalt via vårt ansökningssystem eller på pappersblankett. Nu är ansökningsperioden stängd och vi kommer att skicka ut svarsbrev till alla sökanden under december.

Du som är behövande och uppfyller ovanstående kriterier är varmt välkommen att skicka in en ansökan.Tidigare har ansökningar skickats in löpande till FVO som administrerat ansökningsprocessen. Från och med 2023 kommer ansökningsprocessen att hanteras av Per Erikssons Stiftelse.

Ansökan digitalt

Så skapar du konto 

Det första du skall göra är att skapa ett konto för att ansöka digitalt. När kontot är skapat kommer du att få en ”Min sida”. Det är här du kan hitta alla dina påbörjade eller inlämnade ansökningar.

När ditt konto är skapat kommer du att få ett verifierings mail, där du ska verifiera din mail-adress, de kan hända att detta hamnar i skräpposten om det inte inkommer till din inkorg. När du skapar ett konto får du fylla i förnamn, efternamn, e-post och verifiering av e-post. Du behöver även skapa ett lösenord för att kunna logga in.

Ansökan

När du verifierat din e-post kan du logga in via min sida. Där kan du skapa en ansökan genom att klicka på knappen ””.

Du fyller i din ansökan steg för steg med den information du förberett. Du kan när som helst avbryta och logga in vid ett senare tillfälle för att färdigställa din ansökan. Om du fyllt i ett av stegen kan du klicka på knappen nere i högra hörnet ”Stäng (spara utkast)”. Din ansökan hamnar då under sidan för ansökningar och du kan när som helst gå in och redigera i den fram tills du skickar in den.

När du är klar med alla stegen i ansökan och den är grön markerad kan du klicka på ”lämna in ansökan”. När du lämnat in din ansökan kan du inte redigera i den. Under din sida kan du se ansökningar du lämnat in.

Ansök via pappersblankett

Här kan du ladda ned pappersblanketten för att ansöka om bidrag till behövande.

Beslut över inkomna ansökningar tas i december och vi skickar ut besked kort efter det. Utbetalning av bidrag sker under december månad och har du några frågor eller funderingar kring ansökan eller ansökningsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss på info@pereriksson.se eller via telefon.